Skip to main content

Haal bij ons jouw

Auto rijbewijs

Klaar om je auto rijbewijs te halen en ben je hiervoor op zoek naar een goede rijschool? Met onze moderne lesmethodes en sportieve lesauto’s zorgen wij ervoor dat jij slaagt voor je rijbewijs! VSL Verkeerseducatie heeft 10 jaar ervaring in het aanbieden van autorijlessen én staat bekend om aandacht, kwaliteit en een hoog slagingspercentage.

Start met een gratis proefles

Autorijlessen bij VSL

Onze pakketten zijn samengesteld om jou zo goed mogelijk te begeleiden naar jouw rijbewijs. Naast de standaard rijlessen geven we je ook veel extra’s, zoals bijvoorbeeld de klassikale theoriecursus, het rijden in druk verkeer, het parkeren in een parkeergarage, de eerste keer tanken of behandelen we de ins en outs van een wasstraat. Samen met een van onze instructeurs ga jij aan de slag om, na het behalen van jouw rijbewijs, op pad te gaan als een gedegen beginnend bestuurder.

Leer ons kennen

De voordelen van lessen bij VSL

Vaste instructeur
Je gehele lesperiode heb je te maken met 1 vaste instructeur, tenzij je anders wenst
Klassikale theoriecursus
We geven klassikale lessen over de autotheorie
Moderne lesauto’s
We rijden in moderne lesauto’s, zowel voor handgeschakelde auto’s als automaten
Theoriebox
Een theorieboek én digitale oefen omgeving.

Onze pakketten

Onze (B) rijopleidingen zijn altijd ALL-INCLUSIVE. Dat wil zeggen inclusief wekelijkse klassikale theorielessen, een theoriebox, één theorie-examen, het gekozen aantal rijlesuren en één praktijkexamen. Een spoedopleiding (binnen enkele weken) is in sommige gevallen ook mogelijk, de pakketprijs hiervoor bedraagt het dubbele van onze normale pakketprijzen.

Pakket A

Lekker snel

1.450,-

Inclusief btw

  • 20 rijlessen (60 min.)
  • Inclusief wekelijkse klassikale theorielessen
  • Inclusief een Edudrive Theoriebox
  • Inclusief één theorie-examen
  • Inclusief één praktijkexamen
Kies pakket A

Pakket B

Meest gekozen

1.950,-

Inclusief btw

  • 30 rijlessen (60 min.)
  • Inclusief wekelijkse klassikale theorielessen
  • Inclusief een Edudrive Theoriebox
  • Inclusief één theorie-examen
  • Inclusief één praktijkexamen
Kies pakket B

Pakket C

Zeker weten

2.450,-

Inclusief btw

  • 40 rijlessen (60 min.)
  • Inclusief wekelijkse klassikale theorielessen
  • Inclusief een Edudrive Theoriebox
  • Inclusief één theorie-examen
  • Inclusief één praktijkexamen
Kies pakket C

Lijkt dat je wel wat? Meld je dan nu aan voor een gratis en vrijblijvende proefles

Je rijbewijs haal je in deze fases:

Gratis proefles*

Het kiezen van een rijschool is natuurlijk heel persoonlijk. Misschien ga je voor de goedkoopste rijlessen, een mooie lesauto of een aardige instructeur, maar wees vooral slim en kies een goede rijschool. Gebruik bijvoorbeeld de Rijschoolzoeker om te weten wat het slagingspercentage van de rijschool is, informeer of de rijschool werkt met een leskaart waarop je ziet hoe ver je bent met de rijopleiding en controleer onder andere of de rijschool werkt met instructeurs die wettelijk het recht hebben om rijles te geven.

Wil jij vervolgens zelf ervaren of VSL Verkeerseducatie en haar instructeurs bij jou passen? Plan dan een vrijblijvende proefles in. Tijdens de proefles kijkt de instructeur of instructrice tevens naar de mate van jouw voertuigbeheersing en verkeersinzicht. Het exacte aantal benodigde rijlesuren is ook voor een instructeur of instructrice lastig te bepalen, maar op basis van ervaring kan er een goede inschatting gemaakt worden. *Besluit je om na jouw gereden proefles de rijopleiding bij VSL Verkeerseducatie te continueren? Dan verwelkomen wij je heel graag en is de proefles gratis!

Zo gaat je eerste rijles eruit zien

Ga voor een pakket en meld je aan bij ons

Is je proefles goed bevallen en ben jij er klaar voor om op weg te gaan naar meer vrijheid? Kies dan op basis van het advies van onze instructeur of instructrice voor een van onze pakketten. De pakketten zijn altijd inclusief een theoriepakket, klassikale theorielessen, het theorie-examen en het praktijkexamen.

Zodra je de keuze hebt gemaakt voor een pakket en je aanmelding hebt afgerond, nemen wij contact met je op voor het inplannen van je eerste rijles. Tijdens je aanmelding kun je aangeven of je bepaalde voorkeuren hebt, zoals dagen of tijdstippen waarop je de rijlessen zou willen inplannen. Gedurende je rijopleiding word je bijgestaan door een vaste instructeur en zijn al jouw vorderingen, lesafspraken en rijlestegoeden voor jou en je ouders of verzorgers terug te vinden in onze app.

Je start met de rijlessen

Als je 16,5 bent mag je starten met het volgen van autorijlessen. Afhankelijk van jouw aanvangsniveau tijdens de proefles heeft de instructeur of instructrice een advies afgegeven voor het aantal benodigde rijlesuren. Bij VSL Verkeerseducatie leer je stap voor stap autorijden op basis van belangrijke onderdelen, welke in steeds moeilijkere situaties behandeld zullen worden.

VSL Verkeerseducatie beschikt over instructievideo’s die onze leerlingen extra kunnen ondersteunen bij het leren autorijden. Via een digitale leskaart houden wij precies bij hoe ver je bent met je rijopleiding en kun je dit te allen tijde inzien.

Ondertussen start je ook met je theorie en plan je een examen

Je kunt op veel manieren je auto theorie leren maar het is vooral belangrijk dat je hiermee start aan het begin van je rijopleiding, dit vormt een goede basis voor je rijlessen. VSL Verkeerseducatie biedt wekelijkse klassikale theorielessen aan en daarnaast ontvang je een Edudrive Theoriebox. Dit compacte theorieboek wisselt korte, heldere teksten af met duidelijke afbeeldingen, animaties én online oefenvragen. En heb je je boek even niet bij je? Dan volg je dezelfde theorie net zo makkelijk op je telefoon of laptop. Oefen tijdens je theorieopleiding ook met online oefenexamens, voorrangssituaties en een verkeersbordentrainer.

Ben jij er klaar voor om theorie-examen te doen? Dan kun jij met jouw DigiD inloggen op Mijn CBR om VSL Verkeerseducatie te machtigen voor het aanvragen van jouw theorie-examen. Zodra jij in het bezit bent van je theorie-certificaat zal jouw instructeur of instructrice een planning gaan maken voor het verdere verloop van jouw rijopleiding, waardoor het inplannen van de tussentijdse toets en het praktijkexamen mogelijk wordt.

Tussentijdse toets: check of je op de goede weg zit

De tussentijdse toets is inmiddels een belangrijk begrip in de rijopleidingen, maar wat houdt het nou eigenlijk in? De tussentijdse toets bij het CBR is een proefexamen. Hetzelfde als bij het praktijkexamen duurt een tussentijdse toets ongeveer 55 minuten. Op die manier ervaar je hoe een praktijkexamen zal verlopen, wat je hiervan kan verwachten en zal de nervositeit voorafgaand aan het praktijkexamen hopelijk minder zijn.

Een CBR-examinator neemt de tussentijdse toets af, waarbij jouw instructeur mee mag rijden. Na afloop van de tussentijdse toets krijg je adviezen mee van de examinator, je weet dan waar je nog aan moeten werken om te slagen tijdens je praktijkexamen. Als je de bijzondere verrichtingen tijdens de tussentijdse toets zelfstandig en veilig kan uitvoeren, ontvang je hiervoor eenmalig vrijstelling waardoor je de bijzondere verrichtingen niet meer hoeft uit te voeren tijdens je praktijkexamen.

Examenkandidaten die een tussentijdse toets hebben gedaan, hebben volgens onderzoek van het CBR een grotere kans van slagen op het praktijkexamen, het slagingspercentage ligt hierbij rond de 60%. Zonder tussentijdse toets ligt het slagingspercentage een stuk lager, dit is namelijk ongeveer 47%.

Om een tussentijdse toets of praktijkexamen te mogen doen, dien je naast het verlenen van machtigingen ook gezond genoeg te zijn om veilig te kunnen rijden. Daarom dien je een Gezondheidsverklaring naar het CBR te sturen. Doe dat meteen in het begin van je rijopleiding, soms moet je namelijk naar een medisch specialist en/of een rijtest doen bij het CBR.

Spannend! Je praktijkexamen staat voor de deur

Wanneer je 17 jaar oud bent mag je rijexamen doen voor de auto. Heb je alle stappen van de rijopleiding doorlopen en vindt jouw instructeur dat je er klaar voor bent? Dan mag je rijexamen gaan doen. De instructeur kijkt vroegtijdig samen met jou naar het meest geschikte moment en houdt hierbij rekening met de wachttijden van het CBR om het rijexamen te doen. Het praktijkexamen duurt net als de tussentijdse toets ongeveer 55 minuten, waarbij de rijtijd 35 minuten bedraagt. Voor het grootste gedeelte rijd je op aanwijzingen van de examinator, maar voor een deel rijd je zelfstandig naar een bepaalde bestemming op basis van een navigatiesysteem.

De examinator kijkt of je veilig en zelfstandig rijdt, waarbij onder andere wordt gelet op de beheersing van de auto en kijkgedrag. Ben je geslaagd? Gefeliciteerd, dan kun je jouw rijbewijs gaan aanvragen bij de gemeente waar je woont. Ben je gezakt? Dan krijg je van de examinator te horen waar je nog aan moet werken voor je herexamen. Begin zo snel mogelijk weer met lessen, dit is de beste voorbereiding op de volgende keer. Op zijn vroegst mag je bij een eerste herexamen na 4 weken weer afrijden. Zak je twee keer of vaker? Dan kun je op zijn vroegst na 10 weken weer afrijden.

Hoppa! Je bent geslaagd en hebt je rijbewijs B gehaald 🥳

Gefeliciteerd! Je bent geslaagd voor je praktijkexamen van de auto. De dag na je rijexamen kun je het rijbewijs persoonlijk aanvragen bij jouw gemeente. Het rijbewijs ligt meestal 5 werkdagen na de aanvraag voor je klaar. We begrijpen dat je meteen wilt rijden, maar dat mag pas als je je rijbewijs daadwerkelijk hebt opgehaald bij de gemeente.

Als je op 17-jarige leeftijd slaagt, mag je tot je 18e verjaardag alleen autorijden met een coach, bijvoorbeeld je vader of moeder. Dit noemen we begeleid rijden of 2toDrive. Vraag jouw gewenste coach(es) om zich voorafgaand aan jouw praktijkexamen aan te melden, waarna jij de begeleiderspas kan aanvragen. Let op: je kunt zonder begeleiderspas geen rijbewijs aanvragen, de gemeente zal controleren of jij een begeleiderspas hebt aangevraagd.

Lijkt dat je wel wat?

Meld je dan nu aan voor een gratis en vrijblijvende proefles

Veelgestelde vragen

Hoe oud moet ik zijn om theorie-examen te mogen doen?

Vanaf 16 jaar mag je theorie-examen doen bij het CBR.

Hoe oud moet ik zijn voor het volgen van autorijlessen?

Vanaf 16,5 jaar mag je autorijlessen volgen.

Mag ik rijlessen volgen zonder dat ik in het bezit ben van een theorie-certificaat?

Ja, dit mag. We adviseren je wel om al aan het begin van je rijopleiding het theorie-certificaat te behalen. Dit vormt een goede basis voor de autorijlessen.

Hoe lang is mijn theorie-certificaat geldig?

Het theorie-certificaat is 1,5 jaar geldig.

Hoe oud moet ik zijn voor een tussentijdse toets of praktijkexamen?

Vanaf 16,5 jaar mag een tussentijdse toets afleggen. Vanaf 17-jarige leeftijd mag je praktijkexamen doen bij het CBR.

Wat houdt 2toDrive in?

Slaag je op 17-jarige leeftijd voor je autorijbewijs? Tot je 18e verjaardag mag je alleen in Nederland autorijden met een coach, dit noemen we begeleid rijden of 2toDrive. Hiervoor dien je tezamen met je rijbewijs een begeleiderspas bij je te hebben. Vraag jouw gewenste coaches om zich voorafgaand aan jouw praktijkexamen aan te melden, waarna jij de begeleiderspas kan aanvragen. Let op: je kunt zonder begeleiderspas geen rijbewijs aanvragen, de gemeente zal controleren of jij een begeleiderspas hebt aangevraagd.

Hoeveel rijlessen heb ik nodig?

Het aantal benodigde rijlessen is per persoon verschillend. Het exacte aantal benodigde rijlesuren is ook voor een instructeur of instructrice lastig te bepalen maar op basis van zijn of haar ervaring kan er tijdens een proefles een goede inschatting gemaakt worden voor een advies. Volgens onderzoek van het CBR ligt het gemiddeld aantal benodigde rijlesuren op 43, bij VSL Verkeerseducatie is dit gemiddelde lager.

Ben ik wel goed verzekerd tijdens de rijlessen?

Wij hebben een speciale verzekeringspolis afgesloten bij Univé. Hierdoor ben je volledig verzekerd tegen alle risico’s die bij een rijles van toepassing kunnen zijn.

Heb ik een vaste instructeur?

Ja, in principe volg je gedurende je rijopleiding al je rijlessen bij een vaste instructeur. Bevalt dit niet? Dan kun je uiteraard overstappen naar een andere instructeur.

Wat is het rijschoolnummer van VSL Verkeerseducatie?

Het rijschoolnummer van VSL Verkeerseducatie is 9703K2. Het rijschoolnummer kun je onder andere nodig hebben tijdens het verlenen van de machtigingen voor het theorie-examen, de tussentijdse toets en het praktijkexamen.

Wat is PlanGo?

PlanGo is het systeem welke wij gebruiken voor het inplannen van rijlessen, het bijhouden van leskaarten en leerlingoverzichten. Onze leerlingen krijgen inloggegevens voor de LeerlingApp, waarin zij hun lessenoverzicht, leskaart en tegoeden te allen tijde terug kunnen vinden.

Wat is een gezondheidsverklaring bij het CBR?

Door middel van het invullen van een gezondheidsverklaring in Mijn CBR beoordeelt het CBR of u gezond genoeg bent om een rijbewijs te halen. Vul de gezondheidsverklaring meteen in aan het begin van je rijopleiding, soms moet je namelijk naar een medisch specialist en/of een rijtest doen bij het CBR.

Waarom moet ik de rijschool machtigen?

Voordat wij een theorie-examen, tussentijdse toets of praktijkexamen mogen reserveren, dien jij daar eerst toestemming voor te geven en dit doe je middels het verlenen van een machtiging. De machtigingen kan je verlenen in Mijn CBR, door in te loggen met je DigiD.

Wat houdt een tussentijdse toets in?

De tussentijdse toets is een proefexamen bij het CBR, die wordt afgenomen door een examinator. Zo ervaar je hoe het echte rijexamen voor de auto gaat, wen je alvast aan de examensituatie en zal dit hopelijk voor minder spanningen zorgen tijdens het praktijkexamen. Na afloop van de tussentijdse toets krijg je adviezen mee van de examinator, je weet dan waar je nog aan moeten werken om te slagen tijdens je praktijkexamen. Als je de bijzondere verrichtingen tijdens de tussentijdse toets zelfstandig en veilig kan uitvoeren, ontvang je hiervoor eenmalig vrijstelling waardoor je de bijzondere verrichtingen niet meer hoeft uit te voeren tijdens je praktijkexamen. Het slagingspercentage na een tussentijdse toets ligt rond de 60%, terwijl dit zonder de tussentijdse toets een stuk lager ligt, namelijk 47%.

Wanneer kan ik op praktijkexamen?

Heb je alle stappen van de rijopleiding doorlopen en vindt jouw instructeur dat je er klaar voor bent? Dan mag je rijexamen gaan doen. De instructeur kijkt vroegtijdig samen met jou naar het meest geschikte moment en houdt hierbij rekening met de wachttijden van het CBR om het rijexamen te doen.

Hoe gaan jullie om met de lange wachttijden bij het CBR?

De instructeurs houden het niveau van de kandidaten nauwlettend in de gaten en proberen zodra hij of zij in het bezit is van een theorie-certificaat een planning te maken voor het aanvragen van een tussentijdse toets en/of het praktijkexamen. Aangezien hiermee een paar maanden in het voren wordt gepland is er vrijwel altijd de juiste beschikbaarheid en hebben we de mogelijkheden om eventueel onderling te wisselen zodra een planning niet haalbaar blijkt.

Ik heb moeite met leren, faalangst, autisme of ADHD, kan ik hiermee bij jullie terecht?

VSL Verkeerseducatie is er voor iedereen. Onze instructeurs zijn speciaal opgeleid om jou zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.

Mag ik met mijn autorijbewijs op een bromfiets rijden?

Ja, dat mag. Als jij je autorijbewijs haalt dan krijg je automatisch ook je bromfietsrijbewijs.

Kan ik mijn rijopleiding in termijnen betalen?

Dit kan zeker! Wij kijken graag met je mee hoe jij je rijopleiding wil betalen.

Ik ben plotseling verhinderd voor een geplande rijles, wat nu?

Bel, Whatsapp of mail zo snel mogelijk naar jouw instructeur of de rijschool. Het annuleren of verplaatsen van jouw rijles kan kosteloos tot 48 uur voor de geplande rijles. Mocht je binnen die tijd de rijles annuleren, dan zal de rijles helaas doorberekend worden. Als je bij ziekte een doktersverklaring kunt overleggen, dan wordt de rijles uiteraard niet doorbelast.