Beroepsopleidingen

Beroepsopleidingen

Verkeersschool Liemers is actief in een groot gedeelte van de Achterhoek en de Liemers. Naast onze rijopleidingen voor particulieren, bieden wij ook gekwalificeerde beroepsopleidingen aan:

Vrachtauto

Rijbewijs C en CE halen bij Verkeersschool Liemers: naast praktijklessen bieden we ook theorieopleidingen voor de vrachtwagen aan. Voor u aan het praktijkexamen begint, bent u verplicht een medische keuring te doorstaan.U heeft een rijbewijs C nodig als u een motorrijtuig wilt besturen waarvan de toegestane maximummassa meer dan 3500 kg bedraagt. Als u met dit motorrijtuig een aanhangwagen c.q. oplegger wilt trekken met een toegestane maximummassa van meer dan 750 kg, dan is het rijbewijs E bij C wettelijk verplicht.

Vakbekwaamheid basiskwalificatie

Indien u nog niet in het bezit bent van rijbewijs C dient u eerst rijbewijs examens of vakbekwaamheid examens af te leggen. Voor beide trajecten bieden wij zowel overdag- als avondcursussen aan. Wij verzorgen de theoretische opleidingen middels een overzichtelijk en bovenal uitgebreid zelfstudie pakket en/of via een wekelijkse klassikale scholing op de maandagavond.

vak 1 > RV1 = vrachtauto rijbewijs theorie deel 1, verkeer en techniek.

vak 2 > R2C = vrachtauto rijbewijs theorie deel 2, administratie.

vak 2 > V2C = vrachtauto rijbewijs met code 95 theorie deel 2, administratie.

vak 3 > V3C = vrachtauto rijbewijs met code 95 theorie deel 3, administratie cases.

U kunt praktijkexamen C afleggen als u in het bezit bent van vak 1 en 2. Theorie-examen voor vak 3 mag u ook na het praktijk-examen doen. Dit geldt ook voor de twee vakbekwaamheid toetsen (de praktische toets en de toets besloten terrein). Er is geen vaste volgorde bepaald waarin u de examens dient te behalen.

Nascholing

Behouden code 95:

Deze code is sinds 2008 verplicht voor buschauffeurs en sinds 2009 verplicht voor vrachtautochauffeurs en moet zijn toegevoegd aan het rijbewijs C en/of D. Voor deze eerste periode van verplichte nascholing kregen de beroepschauffeurs die voor 2008 (D) of 2009 (C) hun rijbewijs hadden zeven jaar de tijd om aan de eis van 35 uur nascholing te voldoen. De eis komt vanuit de Europese Richtlijn Vakbekwaamheid beroepschauffeurs. Verkeersschool Liemers biedt verschillende nascholing cursussen waaronder; HNR (het nieuwe rijden), Rit Optimalisatie, Lading Zekeren, Digitale Tachograaf. Alle nascholing opleidingen worden deels middels E-learning aangeboden.

Ga naar de code 95 leeromgeving

Unieke Prijs en Baangarantie

Verkeersschool hanteert een transparante prijscalculatie. Zo zijn onze lesprijzen altijd gebaseerd op 60 minuten rijles en is de proefles, voorafgaand aan uw rijopleiding bij ons, altijd GRATIS! 

Daarnaast heeft Verkeersschool Liemers goede contacten in de transportwereld en heeft specifieke opdrachten van vervoerders ontvangen tot het opleiden van nette, enthousiaste en bovenal zeer vakbekwame chauffeurs M/V.

Vraag ons naar de baangarantie mogelijkheden en onze scherpe rijopleiding prijzen:

Verkeersschool Liemers – Doetinchem | Beek | Zevenaar

BE/C/CE/CODE 95 locatie: Hanzestraat 6 | 7006 RH | Doetinchem (locatie: Verkeersschool Anneveldt)

Tel: 085 30 30 789 | wilfried@liemers.info