Skip to main content

Onze rijschool leert je autorijden én de regels

Autotheorie

Zodra je bij VSL Verkeerseducatie een lessenpakket aanschaft, is alles over het behalen van jouw theorie-certificaat inclusief.

Dit houdt in dat je een theoriebox ontvangt voorafgaand of aan het begin van je rijopleiding, je ongelimiteerd mag deelnemen aan de wekelijkse klassikale theorielessen en dat je via ons één theorie-examen kan inplannen bij het CBR.

EduDrive theoriebox

Je kunt op veel manieren je auto theorie leren maar het is vooral belangrijk dat je hiermee start aan het begin van je rijopleiding, dit vormt een goede basis voor je rijlessen. Voorafgaand of aan het begin van je rijopleiding ontvang je de Edudrive Theoriebox, afgestemd op de laatste richtlijnen bij het CBR. Dit compacte theorieboek wisselt korte, heldere teksten af met duidelijke afbeeldingen, animaties én online oefenvragen. En heb je je boek even niet bij je? Dan volg je dezelfde theorie net zo makkelijk op je telefoon of laptop. Oefen tijdens je theorieopleiding ook met online oefenexamens, voorrangssituaties en een verkeersbordentrainer.

Wekelijks klassikale theorielessen

Om de leerlingen zo goed mogelijk te kunnen begeleiden tijdens het leren voor hun theorie-examen biedt VSL Verkeerseducatie wekelijkse klassikale theorielessen aan. Deze theorielessen vinden iedere woensdagavond van 19:00 tot 20:00 plaats op ons kantoor, in Doetinchem.

Tijdens de wekelijkse klassikale theorielessen wordt de te leren stof in een doorlopend schema behandeld. Daarnaast is er ruimte voor vragen, het behandelen van specifieke onderwerpen die lastig worden bevonden en worden er regelmatig oefenexamens gemaakt én behandeld die gebaseerd zijn op de laatste richtlijnen bij het CBR.

Theorie-examen bij het CBR

Heb je de te leren stof voor het theorie-examen onder de knie en heb je het idee dat je er klaar voor bent? Neem contact op met VSL Verkeerseducatie en wij kijken samen naar het meest geschikte moment om het theorie-examen in te plannen, houdt hierbij rekening met een wachttijd van ongeveer drie weken. VSL Verkeerseducatie plant de theorie-examens in bij de dichtstbijzijnde locatie, het CBR aan de Hazenkamp 10 in Arnhem, tenzij je anders wenst. Voordat wij een theorie-examen voor jou mogen reserveren, dien jij daar eerst toestemming voor te geven en dit doe je middels het verlenen van een machtiging. De machtigingen kan je verlenen in Mijn CBR, door in te loggen met je DigiD en ons rijschoolnummer te gebruiken, 9703K2.

Wat neem je mee naar je theorie-examen?

  • Het is van groot belang dat je een geldig identiteitsbewijs meeneemt naar het CBR, op het moment dat je theorie-examen gaat doen.
  • Neem ook je reserveringsnummer mee. Dit nummer staat in de brief of e-mail die je hebt ontvangen van het CBR.

Het theorie-examen bestaat uit 3 onderdelen:

Gevaarherkenning

gaat over het herkennen van gevaar en wat je moet doen in een situatie

Kennis

hier laat je zien dat je feiten en regels kunt herkennen en benoemen

Inzicht

hier laat je zien dat je regels kunt toepassen en juiste beslissingen kunt nemen

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het theorie-examen?

Voor het theorie-examen heb je 30 minuten de tijd. Bij het onderdeel gevaarherkenning krijg je 8 seconden de tijd per vraag. Bij de onderdelen kennis en inzicht is geen maximum tijd per vraag ingesteld, je kunt hierbij zelf je tijd indelen. Voor het onderdeel kennis krijg je ongeveer 8 minuten de tijd om de vragen te beantwoorden en voor het onderdeel inzicht krijg je ongeveer 16 minuten de tijd om de vragen te beantwoorden.

Voor het theorie-examen met extra tijd en het individueel begeleide examen krijg je allebei 45 minuten. Hier krijg je 5 minuten extra tijd voor het onderdeel kennis en 10 minuten extra tijd voor het onderdeel inzicht.

Hoeveel fouten mag je hebben?

Het onderdeel gevaarherkenning bestaat uit 25 vragen, hiervan moet je 13 of meer vragen goed beantwoorden. Het onderdeel kennis bestaat uit 12 vragen, hiervan moet je 10 of meer vragen goed beantwoorden. Het onderdeel inzicht bestaat uit 28 vragen, hiervan moet je 25 of meer vragen goed beantwoorden. Bij de onderdelen kennis en inzicht krijg je in totaal ook 2 testvragen, deze tellen niet mee.

Hoe verloopt mijn theorie-examen?

Zorg ervoor dat je minimaal een kwartier van tevoren aanwezig bent op de locatie van het theorie-examen. Op de locatie kun jij je aanmelden bij een zuil door je reserveringsnummer in te vullen en je gegevens te controleren. Daarna mag je wachten tot je aan de beurt bent, dit kun je via een scherm in de gaten houden. In de tussentijd kun je je spullen opbergen in een kluis, je mag namelijk alleen je identiteitsbewijs mee naar binnen nemen. Ben je aan de beurt? Dan mag je jezelf ‘inchecken’ bij de baliemedewerker, diegene checkt jouw identiteitsbewijs en wijst jou een tafelnummer toe. In de examenzaal neem je plaats en start je het examen. Na afloop van het examen krijg je de uitslag direct op je scherm. Ben je geslaagd? Gefeliciteerd, de uitslag van het theorie-examen is 1,5 jaar geldig. Ben je gezakt? Binnen 15 minuten krijg je een e-mailbericht van het CBR waarin staat op welke onderdelen je extra zal moeten letten tijdens het leren voor je volgende theorie-examen.

Losse tarieven

Theorie-examen

CBR
€ 48,-

Individueel theorie-examen

CBR
€ 111,50

Toeslag

Theorie-examen in het Engels
€ 6,-

Toeslag

Theorie-examen in de avond/weekend
€ 6,-

Toeslag

Theorie-examen met extra tijd
€ 13,-

EduDrive theoriebox

€ 50,-

Administratiekosten aanvraag theorie-examen

€ 5,-