Skip to main content

Haal bij ons jouw

Aanhangwagen rijbewijs

Wil jij met de caravan rijden over de ‘route du soleil’, met de boottrailer richting het water of je eigen paard meenemen in een paardentrailer? Dan is het aannemelijk dat je in het bezit dient te zijn van een aanhangerrijbewijs, hiervoor kun je bij VSL Verkeerseducatie zelfs binnen één dag slagen.

Binnen 1 dag je BE rijbewijs halen

Voor het behalen van je aanhangerrijbewijs (BE) hoef je geen theorie-examen te doen, maar dien je minimaal 18 jaar oud te zijn en in het bezit van je autorijbewijs (B). Binnen één dag kun je de BE-opleiding voltooien bij VSL Verkeerseducatie, in een moderne combinatie van een Audi Q2 en een KONAG aanhangwagen. ‘s Ochtends behandel je eerst de theoretische zaken over het rijden met een aanhanger, waarna je al snel de weg op gaat om klaargestoomd te worden voor het praktijkexamen waaraan je aan het eind van de middag zal deelnemen. Onze instructeur leert je tijdens deze dagopleiding onder andere aan- en afkoppelen, manoeuvreren en achteruitrijden met een aanhanger. Wees gerust, er is ook tijd voor een koffiepauze en een lunch…

BE dagopleiding

525,-

inclusief lunch en 1 praktijkexamen

Aanmelden

Heb ik een aanhangerrijbewijs nodig?

Twijfel je of je een aanhangerrijbewijs nodig hebt? Met een autorijbewijs (B) mag je met een aanhanger van 750 kg rijden, of een aanhanger die zwaarder is, maar dan mag de totale combinatie (auto + aanhanger) niet zwaarder wegen dan 3.500 kg. Dit betekent dat zowel het ledig gewicht van de auto, het laadvermogen van de auto, het ledig gewicht van de aanhanger en het laadvermogen van de aanhanger in totaal niet meer mag bedragen dan 3.500 kg.

Met een aanhangerrijbewijs (BE) mag je rijden met een aanhanger waarvan de toegestane maximale massa niet meer bedraagt dan 3.500 kg en de totale toegestane maximale van de auto en aanhanger samen niet meer bedraagt dan 7.000 kg. Bij overschrijding van het laatst genoemde dien je in het bezit te zijn van een C1E rijbewijs. Uiteraard moet volgens het kentekenbewijs blijken dat de auto de aanhanger mag voortbewegen.

Losse tarieven

Aanhangwagen rijles

60 minuten
€ 65,-

Praktijkexamen

€ 255,-

Herexamen

€ 255,-

Rijbewijs BE halen?

Meld je dan nu aan!

Veelgestelde vragen

Wij hebben de meest gestelde vragen voor je op een rij gezet, zodat je precies weet hoe jouw rijopleiding voor je aanhangerrijbewijs eruit gaat zien. Heb je nog vragen? Stel deze gerust en stuur ons een berichtje!

Moet ik een theorie-examen doen voor het behalen van mijn aanhanger rijbewijs (BE)?

Nee, om het aanhangerrijbewijs (BE) te behalen dien je minimaal 18 jaar oud te zijn en is een autorijbewijs (B) voldoende.

Is een dagopleiding voor het behalen van mijn aanhanger rijbewijs (BE) voldoende?

Uit onze ervaring blijkt dat een dagopleiding voldoende is om in één keer te kunnen slagen voor mensen die redelijk wat ervaring hebben. Onder ervaring wordt verstaan: mensen die regelmatig autorijden en al eens met een auto met aanhanger gereden hebben. Ben je bang dat een dagopleiding niet voldoende zal zijn, neem dan contact met ons op zodat we kunnen kijken naar de mogelijkheden voor het inplannen van een adviesles.

Wanneer heb ik een aanhanger rijbewijs (BE) nodig?

Twijfel je of je een aanhanger rijbewijs nodig hebt? Met een autorijbewijs (B) mag je met een aanhanger van 750 kg rijden, of een aanhanger die zwaarder is, maar dan mag de totale combinatie (auto + aanhanger) niet zwaarder wegen dan 3.500 kg. Dit betekent dat zowel het ledig gewicht van de auto, het laadvermogen van de auto, het ledig gewicht van de aanhanger en het laadvermogen van de aanhanger in totaal niet meer mag bedragen dan 3.500 kg. Met een aanhangerrijbewijs (BE) mag je rijden met een aanhanger waarvan de toegestane maximale massa niet meer bedraagt dan 3.500 kg en de totale toegestane maximale van de auto en aanhanger samen niet meer bedraagt dan 7.000 kg. Bij overschrijding van het laatst genoemde dien je in het bezit te zijn van een C1E rijbewijs. Uiteraard moet volgens het kentekenbewijs blijken dat de auto de aanhanger mag voortbewegen.

Ben ik wel goed verzekerd tijdens de rijlessen?

Wij hebben een speciale verzekeringspolis afgesloten bij Univé. Hierdoor ben je volledig verzekerd tegen alle risico’s die bij een rijles van toepassing kunnen zijn.

Wat is het rijschoolnummer van VSL Verkeerseducatie?

Het rijschoolnummer van VSL Verkeerseducatie is 9703K2. Het rijschoolnummer kun je onder andere nodig hebben tijdens het verlenen van de machtigingen voor het theorie-examen, de tussentijdse toets en het praktijkexamen.

Wat is een gezondheidsverklaring bij het CBR?

Door middel van het invullen van een gezondheidsverklaring in Mijn CBR beoordeelt het CBR of u gezond genoeg bent om een rijbewijs te halen. Vul de gezondheidsverklaring meteen in aan het begin van je rijopleiding, soms moet je namelijk naar een medisch specialist en/of een rijtest doen bij het CBR.

Waarom moet ik de rijschool machtigen?

Voordat wij een theorie-examen, tussentijdse toets of praktijkexamen mogen reserveren, dien jij daar eerst toestemming voor te geven en dit doe je middels het verlenen van een machtiging. De machtigingen kan je verlenen in Mijn CBR, door in te loggen met je DigiD.