Skip to main content

Haal jouw

Scooter rijbewijs

Het moment waar je al zolang naar hebt uitgekeken is eindelijk daar, fietsen of op de bus wachten is voorbij… Je bent 16 jaar oud en mag je scooter rijbewijs (bromfiets rijbewijs) gaan halen!

Bij VSL Verkeerseducatie haal jij binnen de kortste keren jouw scooter rijbewijs, zodat je op een veilige manier de weg op kan met jouw bromfiets of scooter.

Geslaagd voor scooter rijbewijs

Binnen 1 dag je scooter rijbewijs halen

Ben je zo enthousiast en wil je binnen no-time met jouw bromfiets of scooter op pad?

Wij bieden de mogelijkheid om je scooter rijbewijs binnen 1 dag te behalen. Tijdens deze eendaagse opleiding verwelkomen wij je ‘s ochtends graag op ons kantoor in Doetinchem, waar de gloednieuwe Sym Orbit bromfiets al voor je klaar staat. Na het behandelen van de theoretische zaken over de bromfiets/scooter ga je samen met de instructeur en maximaal één medekandidaat de weg op. Tijdens deze vier rijlesuren leer je alle vaardigheden om na het behalen van je bromfietsrijbewijs veilig de weg op te kunnen. Na het nuttigen van een lunch is het moment daar: het praktijkexamen bij het CBR in Doetinchem! Ben je geslaagd? Gefeliciteerd! Je kunt ná de examendag je rijbewijs aanvragen bij de gemeente waar je woont.

Scooter rijbewijs dagopleiding

385,-

inclusief 4 lesuren, lunch en praktijkexamen

Aanmelden

Je rijbewijs haal je in deze fases:

Theorie-certificaat halen

Voordat je het praktijkexamen op de bromfiets mag afleggen, dien je het theorie-certificaat te behalen bij het CBR, dit mag al vanaf het moment dat je 15,5 jaar oud bent. Je kunt hiervoor zelf studeren met behulp van onze Edu-drive Theoriebox en hun online leeromgeving. Het theorie-examen bestaat uit vijftig vragen. Heb je 44 vragen of meer goed, dan ben je geslaagd!

Scooter rijbewijs halen

Practice makes perfect: het praktijkexamen

Heb je het theorie-certificaat behaald, dan mag je het praktijkexamen afleggen bij het CBR in Doetinchem. De examenrit duurt ongeveer 25 minuten. Je rijdt op aanwijzingen van de examinator en die rijdt op zijn eigen bromfiets achter je aan. De examinator kijkt onder andere naar of je de bromfiets voldoende beheerst, de verkeersregels toepast, je met de juiste snelheid door het verkeer rijdt en of je het veilig houdt voor jezelf en andere verkeersdeelnemers. Direct na afloop van de rit krijgt je te horen of je geslaagd bent.

Geslaagd? Gefeliciteerd! Het CBR geeft je een verklaring van rijvaardigheid waarmee je je rijbewijs kunt gaan aanvragen bij je gemeente.

Losse tarieven

Scooter rijles

60 minuten
€50,-

Praktijkexamen

€205,-

Veelgestelde vragen

Wij hebben de meest gestelde vragen voor je op een rij gezet, zodat je precies weet hoe jouw rijopleiding voor je scooter rijbewijs eruit gaat zien. Heb je nog vragen? Stel deze gerust en stuur ons een berichtje!

Wat moet ik meenemen naar de Bromfiets Dagopleiding?

Voor de Bromfiets Dagopleiding heb je een geldig identiteitsbewijs, een geldig theorie-certificaat en een goedgekeurde bromfietshelm nodig. De bromfietshelm hebben wij eventueel voor je te leen.

Ik heb geen helm, handschoenen of speciale kleding, is dit een probleem?

Op ons kantoor in Doetinchem zijn alle benodigdheden om veilig op de bromfiets te kunnen stappen te leen. Voor je eigen veiligheid raden wij het aan om schoenen of laarzen te dragen welke de enkel bedekken.

Vanaf welke leeftijd mag ik het theorie-examen voor de bromfiets doen?

Dit is al mogelijk vanaf het moment dat jij 15,5 jaar oud bent.

Vanaf welke leeftijd mag ik bromfiets/scooter rijlessen volgen?

Wanneer jij je theorie-certificaat voor de bromfiets hebt behaald en zodra jij 16 jaar oud bent, mag je bromfietsrijlessen volgen.

Waar word ik verwacht voor de Bromfiets Dagopleiding?

De Bromfiets Dagopleiding start en eindigt op ons kantoor in Doetinchem. Het adres is de Hanzestraat 6 in Doetinchem, 7006RH.

Hoelang duurt de Bromfiets Dagopleiding?

We verwelkomen je graag ’s ochtends om 08:00 op ons kantoor in Doetinchem en naar schatting zul je hier rond 15:00 weer terugkeren.

Hoe lang is mijn theorie-certificaat geldig?

Het theorie-certificaat voor de bromfiets is 1,5 jaar geldig.

Kan ik met mijn theorie-certificaat voor de auto een bromfietsexamen doen?

Nee, voor het bromfiets praktijkexamen dien je de theorie-certificaat voor de bromfiets behaald te hebben.

Hoe verloopt de Bromfiets Dagopleiding?

Tijdens de eendaagse opleiding verwelkomen wij je ‘s ochtends graag op ons kantoor in Doetinchem, waar de gloednieuwe Sym Orbit bromfiets al voor je klaar staat. Na het behandelen van de theoretische zaken omtrent de bromfiets ga je samen met de instructeur en maximaal één medekandidaat de weg op. Tijdens deze vier rijlesuren leer je alle vaardigheden om na het behalen van je bromfietsrijbewijs veilig de weg op te kunnen. Na het nuttigen van een lunch is het moment daar, het praktijkexamen bij het CBR in Doetinchem! Ben je geslaagd? Gefeliciteerd! Je kunt ná de examendag je rijbewijs aanvragen bij de gemeente waar je woont.

Ben ik wel goed verzekerd tijdens de rijlessen?

Wij hebben een speciale verzekeringspolis afgesloten bij Univé. Hierdoor ben je volledig verzekerd tegen alle risico’s die bij een rijles van toepassing kunnen zijn.

Wanneer heb ik een bromfietsrijbewijs nodig?

Je moet een bromfietsrijbewijs hebben als je wilt rijden op een bromfiets, scooter, snorfiets, spartamet of brommobiel. Je hoeft geen bromfietsrijbewijs te hebben als je een geldig autorijbewijs of motorrijbewijs hebt.

Mag ik op mijn eigen bromfiets of scooter rijlessen volgen en praktijkexamen doen bij het CBR?

Nee dit mag niet omdat je dan niet verzekerd bent. Wij zijn hier speciaal voor verzekerd dus je rijdt op een scooter van onze verkeersschool.

Hoe kan ik een theorie-examen regelen?

Voordat je het praktijkexamen voor de bromfiets mag doen, doe je theorie-examen bij het CBR. Dit mag vanaf 15,5 jaar. Het inplannen van je theorie-examen kun je regelen via de website van het CBR.

Wat is het rijschoolnummer van VSL Verkeerseducatie?

Het rijschoolnummer van VSL Verkeerseducatie is 9703K2. Het rijschoolnummer kun je onder andere nodig hebben tijdens het verlenen van de machtigingen voor het praktijkexamen.

Wat is een gezondheidsverklaring bij het CBR?

Door middel van het invullen van een gezondheidsverklaring in Mijn CBR beoordeelt het CBR of u gezond genoeg bent om een rijbewijs te halen. Vul de gezondheidsverklaring meteen in aan het begin van je rijopleiding, soms moet je namelijk naar een medisch specialist en/of een rijtest doen bij het CBR.

Waarom moet ik de rijschool machtigen?

Voordat wij een praktijkexamen mogen reserveren, dien jij daar eerst toestemming voor te geven en dit doe je middels het verlenen van een machtiging. De machtigingen kan je verlenen in Mijn CBR, door in te loggen met je DigiD.