Krachten bundelen in Doetinchem en omstreken …

Krachten bundelen in Doetinchem en omstreken …

Niet alleen waar het gaat om de nodige Pk’s maar zeker ook om het continueren van een reeds bekend straatbeeld in Doetinchem en omstreken. Verkeersschool Anneveldt en Verkeersschool Liemers worden ‘familie’ van elkaar … hoe uniek is dat! Het is alweer een tijdje geleden dat Piet Anneveldt (Verkeersschool Anneveldt) en Wilfried Giesen (Verkeersschool Liemers) elkaar in Zweden hebben ontmoet. Al snel bleek er een gezamenlijke voorliefde te zijn voor vrachtauto’s, beroepsopleidingen en het chauffeursvak. Deze gezamenlijke voorliefde heeft reeds geresulteerd in een zeer collegiale samenwerking.

Verkeersschool Liemers
Vorig jaar is Verkeersschool Liemers, naast het aanbieden van auto- en aanhangerrijopleidingen, ook gestart met het verzorgen van beroepsopleidingen in de rijbewijscategorieën C en CE. Niet geheel onverdienstelijk want inmiddels zijn er reeds 20 aspirant vrachtautochauffeurs in opleiding. Daarnaast hebben de eerste regionale transportondernemingen de weg naar Verkeersschool Liemers ook gevonden, dit in het kader van hun verplicht nascholingstraject code 95. Een mooie ontwikkeling voor onze alsmaar groeiende rijschool, aldus Giesen. Echtgenote Linda zwaait de scepter binnen de rijschool en dat doet ze bijzonder goed. Inmiddels is het gezin helemaal met de rijschool bezig. Dochter Sophie helpt (als jongste rijinstructrice van kring Doetinchem) ook mee in de rijschool en dat naast haar aankomende studie aan de universiteit van Tilburg. De jongste dochter; Emma houdt voor de rijschool onder andere alle CBR examenreserveringen bij en dat is enorm fijn, immers kunnen de instructeurs zich dan volledig focussen op de kernactiviteit, het geven van rijles. Kortom het ademt een en al rijinstructie binnen huize Giesen in Beek.

Verkeersschool Anneveldt
De prachtige grote rood/oranje les vrachtauto’s is een bekend straatbeeld in Doetinchem en omstreken. Menig chauffeur heeft hier zijn of haar rijbewijs behaalt. De jarenlange ervaring straalt ervan af zodra je met Piet Anneveldt over het machtig mooie chauffeursvak praat. De deskundigheid en het enthousiasme zorgt ervoor dat de aspirant chauffeur zich meteen op zijn of haar gemak voelt. Piet zijn vader (Piet senior) heeft de basis gelegd en het is alweer enige tijd geleden dat de huidige Piet de Verkeersschool van zijn vader heeft overgenomen. Kortom, een hele historie die eigenlijk niet verloren mag gaan. Toen Piet bij Wilfried aangaf te zijne tijd te willen stoppen, kwam al snel het idee boven tafel om iets samen te gaan doen. Inmiddels werken de heren al een tijdje samen en het blijkt onderling heel goed te klikken en dat schept absoluut vertrouwen voor de toekomst.

Zusjes ….
Nadat Wilfried als oproepchauffeur ervaring heeft opgedaan bij Heisterkamp in Oldenzaal én inmiddels ook zijn rijinstructie bevoegdheid had behaald, was het al snel duidelijk dat zijn voorliefde uitging na specifiek de vrachtauto instructie. De aanschaf van de Liemers les vrachtauto was dan ook een lang gekoesterde wens. Daar komt nu bij dat Wilfried en Piet hebben afgesproken dat Verkeersschool Anneveldt op den duur wordt voortgezet door Wilfried. Verkeersschool Liemers blijft gewoon de categorieën B en BE aanbieden en krijgt er dus een ‘GROTE’zus bij; namelijk Verkeersschool Anneveldt die sterk blijft in het aanbieden van beroepsopleidingen. Medio 2022 gaat Piet Anneveldt het wat rustiger aan doen en is het aan Wilfried en zijn team om dezelfde Anneveldt kwaliteit te blijven aanbieden. De eerste stap wordt binnenkort al gezet want op de Verkeersschool Anneveldt locatie aan de Hanzestraat 6 in Doetinchem (Industrieterrein de Huet) treft men vanaf 1 augustus aanstaande ook Verkeersschool Liemers aan. Op weg naar een mooie toekomst samen en uiteraard een geslaagd resultaat!

Noot: voor meer informatie:

Verkeersschool Liemers: Linda en Wilfried Giesen 
www.liemers.info

Verkeersschool Anneveldt: Piet Anneveldt
www.anneveldt.nl

Deel dit nieuwsbericht: